شهر شیراز به شهر باغ معروف است . وجود باغهای فراوان در این شهر باعث شده تا به شیراز این لقب را بدهند.در کنار شهر ادامه مطلب
شهر شیراز به شهر باغ معروف است . وجود باغهای فراوان در این شهر باعث شده تا به شیراز این لقب را بدهند.در کنار شهر شیراز و شمال غربی آن باغ زیبایی قرار دارد که به باغ ارم مشهور است.
وسعت این باغ بیش از ۳ هکتار است و از انواع درخت مرکبات و سرو پوشیده شده است. این باغ تنوع گیاهی بسیار بالایی دارد و گیاهان بسیاری از اقصا نقاط جهان در این باغ کاشته شده است؛ به شکلی که باغ در قالب یک نمایشگاه از انواع گلها و گیاهان درآمده است.
مختصری دربارهی تاریخچه باغ ارم شیراز
باغ ارم شیراز یکی از زیباترین باغهای شهر شیراز است . اطلاعات دقیقی از تاریخ ساخت این باغ در دسترس نیست ولی توصیفهایی از این باغ زیبا در سفرنامههای مربوط به قرن دهم و یازدهم هجری دیده میشود . این باغ در دوران سلجوقیان و ال اینجو پابرجای بوده است و در زمان کریمخان زند برای بهسازی و ترمیم آن تلاشهای بسیاری صورت گرفت. در زمان قاجار این باغ در اختیار سران ایل قشقایی قرار گرفت و در آن زمان بود که عمارت اصلی این باغ ساخته شد و در زمان ناصرالدینشاه نیز ساختمان دیگری در آن بنا گردید.
ویژگیهای باغ ارم شیراز
عمارت وسط هسته مرکزی باغ به شمار میرود. این ساختمان در زمان قاجار و به تقلید از معماری دوران زندیه ساخته شد. این عمارت ازنظر معماری، کاشیکاری، نقاشی و گچبری آنیکی از شاهکارهای دوران قاجار محسوب میشود. این ساختمان دارای دو ستون است که از تخت جمشید الهام گرفتهشده است در پیشانی بنا دونیم دایره در دو طرف. یک تابلو با تصویری از شاهنامه و نبرد شاهان قاجار قرار دارد. در جلوی عمارت اصلی که مشرف بر باغ است، استخر بزرگی است که تصویر عمارت در آن نمایان میشود. مساحت این استخر سیصد و سیوپنج مترمربع است و محیط آن را هجده قطعهسنگ بزرگ و یکپارچه تشکیل میدهد.
یکی از قسمتهای جالب این باغ سردابِ ای است که در طبقه زیرزمین ساختمان قرار دارد که در آن آب جاری است و زیرزمین عمارت را به محل مناسبی برای زندگی در تابستان تبدیل کرده است. در نمای شرقی ساختمان شش کتیبه دیده میشود. کتیبههای مذکور همگی سنگی هستند و بر روی آنها اشعاری به خط نستعلیق نوشتهشده است. جالبترین ویژگی این باغ خیابانی است که از شرق به غرب در وسط باغ قرار دارد و در دو طرف آن درختان سرو کاشته شدهاند که زیبایی خاصی به این باغ بخشیده است.
یکی دیگر از قسمتهای دیدنی این عمارت اتاق آیینه است. اتاق آینهی این بنا به علت آینهکاریهای بسیار خارقالعادهای که دارد به تالار آینه شهرت یافته است، درهایی که در این بنا بهکاررفتهاند اکثر آنها از جنس چوب ساج تهیهشدهاند، این چوب در برابر تغییرات آب و هوایی و گذشت زمان بسیار مقاوم است و هنوز استوار در جای خود قرارگرفتهاند.
در این باغ ر حال حاضر در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد؛ باغ گیاهشناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و ساختمان باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار دارد. در تاریخ ۶ تیرماه ۱۳۹۰ در سیوپنج مین اجلاس کمیتهٔ میراث جهانی یونسکو باغ ارم شیراز به همراه هشت باغ دیگر ایرانی در فهرست میراث جهانی ثبت گردید.
پاسخ دهید