کشور ایران از دسته کشورهایی با قدمت تاریخی بسیار بلندی است و طبیعی است که در آن آثار قدیمی بسیاری یافت شود. تاریخی پرفرازونشیب و روزگاری تلخ و شیرین که از آنها تنها آثاری بهجای مانده که میتواند برای ساعاتی بازدیدکنندگان را به قعر تاریخ ببرد.
ادامه مطلب
موزه جواهرات ملی نیز یکی از آن دسته موزههای تاریخی در ایران است که دقیقاً در زیرزمین بانک ملی قرارگرفته و در آن جواهرات و اشیای سلطنتی بسیار باارزش نگهداری میشود. تاریخچه جمعآوری جواهرات در کشور ما به دوران صفویان بازمیگردد، اما بسیاری از جواهرات خاص و سلطنتی و باارزش در سالهای گذشته و پس از مرگ نادرشاه به غارت رفت که یکی از گرانبهاترین آنها کوه نور بود که گفته میشود هماکنون در تاج ملکه الیزابت انگلستان قرار دارد!
موزه جواهرات ایران در سال ۱۳۳۴ ساخته شد و دارای مساحتی ۱۰۰۰ مترمربعی است. این موزه در ماجراهای انقلاب بسته شد و بعدها در سال ۱۳۶۹ مجدداً بازگشایی شد که در تمام این مدت هیچ ذرهای از جواهرات آن کم نشده و بعدها دو گوهر نیز به آن اضافه شد. این جواهرات توسط یک شرکت فرانسوی ارزشگذاری شده و پسازآن به بانک ملی اهداشدهاند؛ اما جالب است بدانید برخی از جواهرات موجود در این موزه آنقدری گرانبها هستند که هیچکس نمیتواند بر روی آنها قیمتی بگذارد! از مهمترین جواهرات موجود در این موزه میتوان به الماس دریای نور، تخت طاووس و کرهی جواهرنشان اشاره کرد.
برای بازدید از این مجموعه باید شنبه تا سهشنبه راهی موزه شوید، یادتان باشد افراد زیر ۶ سال نیز نمیتوانند وارد این موزه شوند. قبل از ورود باید تمامی وسایل حتی تلفن همراه خود را تحویل دهید و سپس وارد گاوصندوق جواهرات ملی شوید! پس از ورود یادتان باشد از دیدن سه جواهر معروف این موزه غافل نشوید. الماس دریای نور از مهمترین و معروفترینهای این موزه است، این گوهر مشهور جهانی درخشانترین و چشمگیرترین جواهر برلیان ایران است. جواهری صورتیرنگ که از قدیمیترینهای جهان است.
دومین اثری که دیدن از آن را نباید فراموش کنید، کره جواهرنشان است، این شی معروف دارای هیچ قیمتی نیست، چراکه هیچ کارشناسی نتوانسته بر روی آن قیمتی بگذارد. این کره به دستور ناصرالدینشاه قاجار و در سال ۱۲۹۱ ساختهشده و در آن ۳۴ کیلوگرم طلای خالص و ۳۶۵۶ گرم هم جواهرات دیگر بهکاررفته است! در این کره برای نشان دادن دریاها و خشکیها از یاقوت و زمرد استفادهشده و جالب است بدانید که تمامی این جواهرات از دسته جواهرات بلااستفاده در خزانه بودهاند! سومین اثر گرانبها در این موزه تخت طاووس است که در سال ۱۲۱۶ به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد که تختی مجلل از طلا و جواهر است. این تخت را بانام تخت خورشید نیز میشناسند.
نشانی موزه جواهرات ملی ایران : تهران، خيابان فردوسی، شماره ۲۱۳، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران، خزانه جواهرات ملی
پاسخ دهید